Anett van Egmond
Anett van Egmond
Ontwerpster van het designduo brand van Egmond. Ontwerpster van lamp en zitobjecten creerde een behangcollectie -Shadows on the wall- rondom de thema’s ‘modieus’, ‘sensueel’ en ‘romantisch’. Het modieuze thema heeft een directe verwijzing naar de parels van Coco Chanel, maar ook de rokerige ambiance van weleer is vertegenwoordigd door de chesterfield. In het romantische thema vinden we rozen terug in de designs; gebaseerd op oude borduurtechnieken maar ook juist in moderne grove pixels. In de sensuele decors zijn onderdelen van klassieke korsetten en fijne kanten prints terug te vinden.

Beschikbare Collectie: Shadows On The Wall
Carl Robinson
Carl Robinson
Deze Engelse ontwerper heeft de passie voor ontwerpen overgenomen van zijn vader, die eveneens een bekend ontwerper was. Als directeur van een grote engelse behangfabriek zet hij met deze collectie onder zijn eigen naam unieke collectie van bijzondere materialen neer. Met o.a. geborduurde dessins, kurk, grasweefsel en bamboe.

Beschikbare Collectie: Carl Robinson
Candice Olson
Candice Olson
Een van Amerika`s bekendste en erkende ontwerpsters. Haar collectie van verfijnd behang laat een klassieke en toch ook moderne benadering naar design zien. Mooi, chique , geraffineerd met een hang naar traditie brengen haar bijzondere dessins warmte en schoonheid in het hedendaagde interieur.

Beschikbare Collectie: Candice Olson Kids
Luigi Colani
Luigi Colani
Geboren in Berlijn in 1928 begon Luigi Colani zijn geweldige carrière als ontwerper in Parijs begin jaren 50 met een aanvankelijke focus op automobiel deisgn. Met zijn behangontwerpen zet hij een bijzonder dynamische ,drie-diemsionale en futuristische collectie neer.

Beschikbare Collectie: Colani
Tricia Guild
Designers Guild
Opgericht in 1970 en heden ten dage geleid door de broer Simon Jeffreys en zus Tricia Guild. Zij is de oprichter en het creatieve brein achter deze Britse organisatie. Ze brengen naast behang ook stoffen, bed- en badtextiel, en karpetten op de markt. The Designers Guild zakelijke filosofie is creativiteit en innovatie te combineren tot de hoogste vorm van kwaliteit. Een mix van stijlen wordt vakkundig vertaald naar een perfect plaatje. Een mix van klassiek met een moderne twist en een likje kleur.

Beschikbare Collectie: DarlyWhitewellArabellaCarluMarienlystTsugaNabuccoZephirine
Riitta Immonen - Marimekko
Marimekko
Toen in 1949 de fabriek Printex overgenomen werd door Viljo Ratia en zijn vrouw werden jonge artiesten aangetrokken om stofprints te ontwerpen. Dit resuklteerde in een compleet nieuwe wild gekleurde en gepatroneerde stoffenlijn. Meteen al geliefd qua uiterlijk maar aanvankelijk moeilijk te plaatsen door de consument destijds. Om de uitbundigheid in een vorm te gieten werd daarom begonnen met een kledinglijn. Met Riitta Immonen als hoofdontwerper werd de eerste kledinglijn in 1951 gepresenteerd aan het publiek. Marimekko’s visie is nu om de belangrijkste print ontwerper van de wereld te zijn en om de meest aantrekkelijke design-gebasseerde consumenten merk te zijn. Een Fins bedrijf met een sterke identiteit dat inmiddels zowel op het gebied van kleding als interieurdecoratie producten ontwerpt en op de markt brengt.

Beschikbare Collectie: Marimekko
Nina Campbell
Nina Campbell (lombardia, sylvana, giverni, birdcage walk, perroquet)
Nina Campbell, befaamd brits interieurontwerpster, is bekend om haar prachtige interieurs alsmede om haar stoffencollectie, behang, karpetten en accessoires . Luxe, comfort en een gevoel van warmte omarmen haar designs. De ambassadrice van de hedendaagse Engelse stijl.

Beschikbare Collectie: Lombardia
Lars Contzen
Lars Contzen
-Contzen`tration on form and surface - Deze slogan maakt al duidelijk dat ontwerper Lars Contzen vorm en oppervlakte behandeling tot zijn belangrijkste thema heeft. Verschillen in oppervlaktehoogte, vorm en glansgraad geven zijn behang een extra dimensie. Zijn moderne retro patronen zorgen voor treffende interieurs maar kunnen voor tal van oppervlakten gebruikt worden. Zo worden zijn ontwerpen naast behang gebruikt voor tal van interieuroppervlakten, zoals tafels, vloerpanelen en graphische designs.

Beschikbare Collectie:
Rachel de Joode
Rachel de Joode
Rachel de Joode, geboren in 1979 te Amersfoort heeft als Nederlands ontwerpster geëxposeerd, gewerkt en gewoond in zowel Amsterdam, Berlijn als Parijs. Ze werkt voornamelijk als mode-fotograaf .In haar werk wil ze graag meer laten zien dan de gewone modefotografie, ze wil het collectieve geheugen van haar generatie gebruiken en inspiratie vinden in de clichés van het dagelijks leven. Zij laat haar modellen acteren, als in een surrealistisch, vervreemd, absurd stuk, zonder de glamour en symboliek van modefotografie uit het oog te verliezen. Als fotograaf heeft ze haar werk op een ongekende wijze toegepast als behang. Eén foto wordt door repetitie en compositie tot een patroon verheven met een prachtige, onverwacht retro wandbekleding als resultaat.

Beschikbare Collectie: Les Hors D Oeuvres
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren, geboren als Ralph Lifshitz in New York 1939, is een Amerikaanse modeontwerper Het werk in een dassenwinkel inspireerde hem om zijn eigen dassen te gaan ontwerpen wat het begin van zijn modecarrière zou worden. Na een dassenwinkel en volledige mannen- en ook damescollectie richt hij zich niet alleen meer op mode, via zijn Polo Ralph Lauren Corporation, brengt hij ook interieurspullen, verf, meubels op de markt en heeft hij een eigen restaurant in Chicago. Hij gaat uit van de goede smaak van de mens , klassiek , geraffineerd en sensibel.

Beschikbare Collectie: Lancaster DamaskStripes And PlaidsFamily Places
Ronald Redding
Ronald Redding
Door zijn jarenlange staat van dienst is hij een van de meest vereerde en gevierde der Amerikaanse behangontwerpers . Hij herdefinieert vaak wat historisch is en traditioneel. Met een passie voor historie weet hij, door vakkundig samengevoegde vormen en materialen van verleden en heden, hedendaagse klassiekers te creëren.

Beschikbare Collectie:
Stacy Garcia
Stacy Garcia
Stacy Garcia een artiest en creatief onderneemster erkend om haar inzicht en voorspellingen in de markt. Trendsettend en vooruitstrevend . Ze is bekend om haar inventieve kleurgebruik en haar opmerkelijke gevoel voor patroon vormgeving. Ze benaderd interieurdesign als een couture design met als doel aan ieders interieur iets wezenlijks toe te kunnen voegen.

Beschikbare Collectie:
Ulf Moritz
Ulf Moritz
Ulf moritz, pools van origine, studeerde textielontwerpen in Duitsland en is in de jaren zestig naar Nederland gekomen. Hij heeft jarenlange ervaring als textiel- en interieurdesigner en zijn signatuur zit ‘m vooral in de ongebruikelijke materialen, gecombineerd met geavanceerde technologie en gevoel voor mode en stijl. Hij heeft aandacht voor tactiele en plastische effecten en een vooruitstrevende, onorthodoxe visie. De ontwerpen van Moritz behoren altijd tot de top van wat op het gebied van textiel en karpetten wordt geproduceerd. Moritz' textiele ontwerpen en zijn kijk op vormgeving hebben niet alleen internationaal waardering geoogst, maar waren ook van invloed op de jongere generatie ontwerpers. Meer dan dertig jaar heeft Moritz ,sinds 1971, als hoofd van de afdeling Textieldesign Design Academy in Eindhoven aanstormend talent begeleid. Naast textiel en karpetten ontwerpt hij al wee een tiental jaar ook behangcollecties die uiteraard bijzondere vernieuwende, eigentijdse plaatjes opleveren .

Beschikbare Collectie: ScalaCharisma